Grundig vårvask av bilen

Du vet hvordan det er? Våren kommer med sine skinnende dager, men bilen skinner ikke slik du skulle ønske. Her viser jeg deg hvordan du tar fullstendig vårvask på under timen og er klar til å nyte sola og en glinsende bil i vårsola.

 

 

Har ikke bilen hatt så mange vask i vinter? Slik tar du en grundig vårvask av bilen på under timen:

 

1. Start med avfetting

Vi starter med en høykvalitets avfetting fra Turisimo som vi sprayer godt over hele bilen - opp til listen. På felgene legger vi felgrens. Vi lar dette virke, for at avfettingen skal løse opp det oljebaserte skittet som asfaltrester. 

 

2. Legg en alkalisk forvask

Etter avfetting og felgrens, legger vi en alkalisk forvask på bilen oppå avfetting og felgrens. Vi bruker Turisimo Suds Heaven til dette, som er en kraftig forvask. Det er ikke lut i Turisimo Suds Heaven, noe som betyr at den ikke er skadelig for chromelister eller høyglans lister (dersom du har det), så denne er trygg å legge på bilen. Grunnen til at vi legger forvasken oppå avfetting og felgrens er for at avfetting, felgrens og skumsåpe ligger å virker, jobber og får løst opp skitten.

Mens avfetting, felgrens og skumsåpe ligger å jobber på bilen - Tar vi en Turisimo Detailing Brush for å løsne opp det som sitter aller best på dekk og felg.

 

3. Spyl av bilen - Nedenfra og opp

Spyl av bilen seksjonsvis nedenfra og opp. Dette gir best effekt og kontroll på hvor du har spylt og ikke. En Kärcher K5 er fin å bruke til dette.

NB! Ikke stå i solen når du vasker bilen. Når du kjenner på bilen skal den være iskald. Pass på at sola ikke gjør overflata varm. Som et prinsipp skal du alltid stå i skyggen å vaske bil. Hvis overflaten blir for varm, vil kjemikaliene tørke ut og du vil få skjolder i bilen.

 

4. Berøringsvask

Etter berøringsfri vask, skal du vaske bilen med berøring. Dette er nødvendig for å bli kvitt trafikkfilmen, denne får du ikke vekk uten berøring. Vi bruker en ullvaskehanske fra Turisimo til dette, sammen med Turisimo Super Slick Soap. Dette er en mild og god såpe som ikke inneholder glansforsterker eller noen ting, kun en såpe som gjør at vaskehansken glir godt.

Når vi vasker berøringsvask, så vasker vi alltid ovenfra og ned og ett panel av gangen. Vi vasker ned til nedsiden av døren, og vasker IKKE nederst i dette steget. Dette er et av de mest skittne stedet på bilen, og det ønsker vi ikke å dra utover resten av bilen. Dette tar vi helt til slutt. Husk å skyll vaskehansken ofte og vask hele bilen!

 

5. Spyl av igjen - Ovenfra og ned

Etter berøringsvasken skal vi spyle av igjen, denne gangen ovenfra og ned. Grunnen til det er at denne gangen skal vi spyle av såpen og ikke vaske med høytrykk slik vi gjorde i steg 3.  Skyll vekk all såpen.

 

6. Fjern nupper i lakken med Iron Killer

Trodde du var ferdig? Nå kommer det lille ekstra i bilpleien. Bilen ser helt ren ut, men hvis du kjenner på bilen vil du kjenne "nupper" i lakken. Dette er metallpartikler som har brent seg fast i lakken som ikke går av i ordinær vask. For å fikse dette bruker vi Turisimo Iron Killer. Vi sprayer Iron Killer på bilen - nedenfra og opp til rett opp under vinduet. Den skal stå på i ca. 7-8 minutter, etterhvert vil du se at det "blør" og at det kommer lilla flekker der den jobber. Legg denne gjerne på felgene også, så den løser opp metallpartiklene der også.

 

Etter Iron Killer har fått jobbe på overflaten, spyler du av en gang til - ovenfra og ned. Husk å spyl ekstra godt, for nå skal alle kjemikalier vekk fra bilen. 

 

7. Tørk bilen og legg beskyttelse

Nå skal vi tørke bilen og legge en enkel beskyttelse. Til det bruker vi Turisimo Heavenly Dry Towel og Hybrid Solutions Ceramic Wet Wax. Wet Wax fra Hybrid Solutions er en liten beskyttelse, men også en tørkehjelp.
Spray på Wet Wax og tørk av bilen og du vil umiddelbart få tørr bil - MED beskyttelse.