Unngå trøbbel i vinterkulda:

En omfattende guide til bilvedlikehold om vinteren!

Vinteren byr på unike utfordringer for bilister. Fra nedsnødde kjøretøy til frosne låser, krever denne årstiden både forberedelse og riktig utstyr. Vi har samlet noen av våre favoritter for godt vedlikehold gjennom vinteren, og samlet våre vinterfilmer som viser deg alt fra enkel vedlikehold til omfattende vask om vinteren.

 

Vinter i Norge kan by på flere utfordringer for både elbiler og andre. Noen smarte forhåndsregler hjelper deg gjennom en problemfri vinter med bilen din. Med fokus på både fremkomlighet, komfort og sikkerhet!

Essensielle vinterutstyr for bilen

Vinteren kan overraske selv den mest erfarne bilist. For å være forberedt på alt, er det essensielt å ha følgende utstyr i bilen:

 1. Liten Spade: En uunnværlig redskap for å grave frem en bil som har blitt nedsnødd. Denne kan være avgjørende for å komme seg ut av dype snødyner.

 2. Spesialskrape for stålis: Når temperaturen synker, kan stålis danne seg på bilrutene. En spesialskrape er designet for å effektivt fjerne denne isen uten å skade glasset.

 3. De-Icer Spray: For tynnere lag av is, er en de-icer spray en rask og effektiv løsning. Denne sprayen smelter isen, slik at du raskt kan få klar sikt.

 4. Salty i spylevæsken: På salte veier kan det danne seg et slør på frontruten som hindrer sikt. Ved å tilsette Dalty i spylevæsken, kan du opprettholde krystallklar sikt gjennom hele kjøreturen.

 5. WD-40 for låser og hengsler: For å forhindre at låser og hengsler fryser, er det lurt å smøre dem med WD-40. Dette kan spare deg for mye frustrasjon på kalde morgener. Hvor problemt først er ute, kan det også være smart å ha en låstiner tilgjengelig.

 6. Silikonspray for bilens lister: Påføring av silikonspray på listene rundt dører og vinduer forhindrer at de fryser fast. Dette er et enkelt, men effektivt forebyggende tiltak.

 7. For isfrie hjulbuer: For å unngå oppbygging av isklumper under hjulbuene, som kan påvirke bilens kjøreegenskaper, er det smart å spraye silikonspray opp under her hver gang etter vask.

 8. Veigrep på boks: det finnes noe som kalles for "Veigrep på boks". Dette er et middel som bare sprayes på dekkflaten, og gir deg ekstra godt veigrep i 4-5 meter. Dette kan ofte være nok for å komme i gang om du står fast. Ha alltid en boks Turtle Wax Snow Grip liggende i bilen. Du vet aldri når du har behov for den.

 

 

Forberedelser for bilen før vinteren

For å sikre at bilen er best mulig forberedt for vinterens utfordringer, er det viktig å gjennomføre noen nøkkeltiltak:

 • Batterisjekk og Vedlikehold: Kulde kan drastisk redusere batteriets ytelse. Sørg for at batteriet er i god stand og ladet.
 • Vinterdekk: Kontroller at dekkene har tilstrekkelig mønsterdybde og er egnet for vinterforhold. Vinterdekk er avgjørende for sikker kjøring på snø og is.
 • Frostvæske: Sjekk og fyll på frostvæske for å forhindre fryseskader på motoren.
 • Vinterviskere: Bytt til vinterviskere som er bedre egnet til å håndtere snø og is.

Er det kuldegrader? Oppsøk en selvvaskehall!

Selvvaskanlegg tilbyr en god løsning når det er for kaldt til å vaske bilen hjemme. Disse anleggene gir mulighet for en grundig vask, spesielt viktig i vintermånedene for å fjerne veisalt, slaps og snø.

 

 

Berøringsvask, hvor man vasker manuelt med bøtte og vaskehanske, er anbefalt for å effektivt rense alle deler av bilen, inkludert vanskelig tilgjengelige områder. Gloss Factorys Selvvaskpakke, spesielt utviklet for selvvaskanlegg, inneholder biologisk nedbrytbar sjampo og SiO2-forsegler. SiO2-forseglingen er viktig for å skape en beskyttende hinne som avviser vann og skitt, og bidrar til å holde bilen ren lenger.

 

I selvvaskanlegg bør man planlegge vasken for å bruke maks 20 minutter, av hensyn til andre. Vaskeprosessen inkluderer fjerning av løs snø og is, påføring av avfetting, skumlegging, høytrykksspyling, påføring av Gloss Factory Salty for å fjerne saltrester, berøringsvask med varmt vann og sjampo, skylling og tørking av bilen.

Når skal jeg bruke Salty saltfjerneprodukt?

Å vaske bilen om vinteren er ikke nok; det er også essensielt å fjerne saltrester for å forhindre korrosjon. Salt, som fester seg til bilens overflater, kan forårsake skade over tid. For å effektivt fjerne disse saltrestene, er det viktig å bruke spesialmidler som Gloss Factory SALTY. Dette produktet er designet for å "avmagnetisere" saltet ved å løse oppkloridets bindingsevne til bilens overflater.

 

SALTY bruker du så sent som mulig i vaskeprosessen, men før du legger evt. beskyttelse. Også hurtigbeskyttelse, som f.eks. Gloss Factory SiO2 vaskekit. Da legger du SALTY etter skumvask, men før berøringsvask.

 

Viktigheten av riktig vintervask av bilen

Regelmessig vask av bilen om vinteren er kritisk for å fjerne salt og skitt som kan føre til korrosjon og skade lakken. Det er viktig å velge en vaskemetode som effektivt fjerner "trafikkfilm" og beskytter bilens overflate. Her er noen nøkkelpunkter for effektiv vintervask:

 1. Berøringsvask: Manuell vask med bøtte og vaskehanske er essensielt for å fjerne "trafikkfilm" og sikre at alle deler av bilen blir rengjort effektivt.
 2. Bruk av SiO2-forsegler: Dette skaper en beskyttende hinne på bilens overflate, som avviser vann og skitt, og beskytter lakken mot skadelige effekter av veisalt.
 3. Bruk saltfjerner jevnlig: jevnig bruk av Gloss Factory SALTY for å fjerne bindingen i kloridet som finnes i alt salt, har til underflaten er viktig. dette fjerner siste rest av saltavleiring og hindrer at dette bygger seg opp og dermed aksellerer nedbrytingsprosessen. Denne enkle, lille jobben vil spare deg for tusenlapper over tid.
 4. Regelmessig Vask: Det er viktig å vaske bilen ofte om vinteren for å fjerne skadelige stoffer som veisalt og smuss.
 5. Riktig Utstyr: Velg utstyr og metoder som er spesielt utviklet for vintervask, som Gloss Factorys vaskepakke.
 6. Tørking: Tørk bilen grundig etter vask for å unngå vannflekker og isdannelse.

Bilvedlikehold og forberedelser gi lenger og bedre billiv

Å vedlikeholde en bil i vintermånedene krever en dedikert tilnærming og riktig utstyr. Ved å forberede bilen før vinteren, ha nødvendig utstyr i bilen, og følge riktige vaskemetoder, kan man sikre at bilen ikke bare ser bra ut, men også fungerer optimalt og varer lengre. Husk at en godt vedlikeholdt bil er en sikker bil, spesielt i utfordrende vinterforhold. Ved å følge disse rådene, kan du møte vinterens utfordringer med tillit og sikre at din bilforberedelse står i stil med årstidens krav.

 

WD-40 Multi Spray - Smart Straw 450ml
25%
WD-40 Multi Spray - Smart Straw 250ml
25%
Turtle Wax SnowGrip Dekklister 400ml
44%
Turtle Wax Låsolje m/PTFE 40ml
51%
Turtle Wax Låsolje 50ml
17%
49 stk på lager
59,-
49,-