Derfor er det viktig å bruke insektfjerner!

Når insektene skal fjernes fra grill, sidespeil og andre steder på bilen, kan dette i prinsippet fjernes med vann, men det fjerner ikke alt! Her viser Ann-Mari deg hvorfor det er viktig å bruke en alkalisk insektfjerner for å fjerne insektrester fra bilen!


Visste du at insekter faktisk skader lakken permanent? I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt kan fjerne alt og forhindre dette.

 

Gammelt kjerringråd fungerer (nesten)

Når vi skal fjerne insektsrester fra bilen, er det faktisk et gammelt kjerringråd som fungerer til en viss grad. Du tar en bløt klut, som er så bløt som mulig. Det har ikke noe å si hvilken klut du bruker. 

Deretter legger du den over området som har insektsrester og lar den ligge i ca. 5 minutter og la det virke. Etter kluten har ligget på i 5 minutter tørker du vekk insektsrestene, og disse glir nå enkelt av.

Men! Problemet er, at vann ikke bryter ned syren som ligger igjen på overflaten. Dette medfører at lakken kan ta skade på lang sikt. Følg vår metode under, og få bort ALT på en rask og skånsom måte.
 

Vår metode

For å få bort syren som er i insekter og ta vare på lakken vår, må vi bruke et middel som er alkalisk. Hvis du har en PH-graf (se bildet under) så har du alkalisk på toppen og syre nederst. For å bli kvitt syren - må vi ta alkalisk og syren og møtes på midten slik at det blir nøytralt.


For å oppnå dette, liker vi å bruke Meguiars Bug & Tar Remover.
Den er smart fordi det er skum, noe som betyr at man ikke trenger å slite med kluten for å komme til på alle områdene.

Sprut på godt med Meguiars Bug & Tar Remover, på alle flater og kroker der insektsrestene befinner seg. Du vil se at den legger seg fint og får jobbet med insektsrestene. Når du har sprayet godt på, lar du det virke i 5 minutter. Til slutt så spyler du av skummet med vann.

Med denne metoden har vi fjernet insektsrestene fra bilen, samtidig som vi har ivaretatt lakken ved å fjerne syren med Meguiars Bug & Tar Remover.