Vintervask av bil

Slik vasker du bil i selvvaskanlegg om vinteren

Vinteren stiller spesielle krav til bilpleie. Med veisalt, slaps og snø som fester seg til bilens overflate, blir det essensielt å vaske bilen regelmessig for å forhindre rust og bevare lakken. En grundig vask er ikke bare et spørsmål om estetikk, men også en investering i bilens levetid og verdi.

 

Det finnes mange selvvaskanlegg rundt om i landet. Dette gir oss anledning til å velge ut fra kvalitet. Her er vi hos Bilpleiesentert i Larvik.

Vinterens utfordringer for bilpleie

Vinteren byr på unike utfordringer for bilvedlikehold. Salt og skitt som samler seg på bilen kan føre til korrosjon og skade lakken. Derfor er det viktig å vaske bilen grundig, spesielt i vintermånedene.

Berøringsvaskens betydning

Selv om mange velger automatiske vaskeanlegg for bekvemmelighet, understreker vi viktigheten av berøringsvask. Berøringsvask innebærer manuell vask med bøtte og vaskehanske, en metode som sikrer at alle deler av bilen blir rengjort effektivt, spesielt i vanskelig tilgjengelige områder, og ikke minst; dette er eneste måte å fjerne "trafikkfilm" på. Dette er den statiske hinnen som man ikke kan bli kvitt kun med høytrykk. Berøring må til.

Gloss Factorys vaskepakke

For en optimal vask anbefales Gloss Factorys Selvvaskpakke, spesielt utviklet for selvvaskanlegg. Denne pakken inneholder biologisk nedbrytbar sjampo og SiO2-forsegler, som ikke bare renser effektivt, men også bidrar til å bevare eventuell eksisterende beskyttelse på bilen. Dette resulterer i at bilen holder seg ren lenger.

Viktigheten av SiO2-forsegling

SiO2-forseglingen er et kritisk komponent i vaskeregimet. Denne forseglingen skaper en beskyttende hinne på bilens overflate, som avviser vann og skitt. Dette bidrar til å holde bilen ren lenger og beskytter lakken mot de skadelige effektene av veisalt og annen vinterforurensning.

Frekvensen av vask om vinteren

Det er viktig å vaske bilen ofte om vinteren for å fjerne skadelige stoffer som veisalt og smuss. Regelmessig vask forhindrer oppbygging av disse stoffene, som kan føre til rust og skade på bilens overflate.

Ta alltid hensyn i selvvaskanlegget

Et selvvask anlegg er et anlegg som er åpent for alle, og man må vise en viss respekt for hverandre. Man ønsker jo gjerne at de foran deg i kø er så kjappe som mulig, mens man kunne tenke seg å bruke all verdens tid på egen bil. Se derfor an. Er det kø, så vasker du kun "nødvendig" vask. Som i filmen vi viser over, er det viktig å fjerne snø skånsomt, og få vekk vesand, og trafikkfilm effektivt og skånsomt.

Salty er viktig for å fjerne saltrester!

I filmen over, bruker jeg mye tid på å bli kvitt snø, blandet med skitt og veisand på en skånsom måte. Jeg tar derfor noen "snarveier" for å bli ferdig innen tiden. I filmen under ser du jeg ikke har samme utfordring med mye snø, og jeg velger defor å vie litt ekstra tid til å fjerne salt ved å løse opp kloridets bindingsevne med Gloss Factory SALTY

 

SALTY "avmagnitiserer" saltet, ved at den løser kloridets bindingsevne til alle underflater, slik at vi enkelt kan fjerne alle saltrester.

Enkelheten ved å ha med seg varmt vann

Å ta med seg en bøtte med varmt vann i en vanntett bøtte med lokk er en enkel og effektiv måte å forbedre vaskeresultatene på. Varmt vann hjelper til med å løse opp skitt og salt mer effektivt enn kaldt vann, og en bøtte med vanntett lokk sikrer at vannet forblir i bøtten under transport. 

Vaskeprosessen i selvvaskanlegg

  1. Planlegg vasken din. Avhengig av hvilke hovedutfordringer du har, tilpasser du vasken slik at du bruker maks 20 minutter i hallen, av hensynet til andre.

  2. Fjerning av løs snø og is: Start med å fjerne all løs snø og is fra bilen. Dette gjør selvsagt at kjemikaliene du skal bruke, kommer inn til lakken og får virket bedre, men like viktig er det å fjerne dette riktig og skånsomt, slik vi viser i filmen, slik at du ungår riper og skader i lakken. Bruk høytrykksspyleren. Start nedenfra og arbeid deg oppover for å unngå at snnø med skitt og smuss glir ned på overflater.

  3. Påføring av avfetting: Påfør avfetting på de områdene som trenger det, men unngå dekk og felger hvis du bruker petrokjemisk avfetting.

  4. Skumlegging: Umiddelbart etter at avfettingen, legg et lag med skum over hele bilen, inkludert felger og under hjulbuene.

  5. Høytrykksspyling igjen: Etter at skummet har fått virke noen minutter, bruk høytrykksspyleren igjen for å fjerne skum og avfettingsmiddel. Spyl nedenfra og opp, ett og ett panel.

  6. Spray Gloss Factory Salty over hele bilen. Har du liten tid tar du kun over karosseri for å være rask, har du god tid kan du med fordel "dynke" hele bilen med Salty. Opp under hjulbuer, inn mellom paneloverganger osv. Dette løser bindingen til kloridet, slik at du lett kan skylle bort saltrester setterpå.

  7. Berøringsvask: Bruk en vaskehanske og en bøtte med varmt vann blandet med Gloss Factorys sjampo og SiO2-forsegler. Start øverst på bilen og arbeid deg nedover, panel for panel.

  8. Skylling: Skyll bilen grundig med høytrykksspyleren for å fjerne all såpe og kjemikalier. Nå såuler du ovenfra og ned, for å effektivt fjerne kjemikaliene.

  9. Tørking: Tørk bilen grundig for å unngå vannflekker og isdannelse.

En grundig vinterbilvask er ikke bare viktig for bilens utseende, men også for dens helse og levetid. Ved å velge riktig utstyr og metode, som Gloss Factorys vaskepakke og berøringsvask, kan man sikre at bilen ikke bare blir ren, men også beskyttet mot vinterværets harde elementer.

 

Husk også å bruke Gloss Factory Salty, når du har tid i vaskeanlegget. Vurder tiden og ta hensyn til andre.