3 enkle steg til å fjerne dugg i bilen

Det er vinter, det er vått og det blir ofte masse dugg inne i bilen. Snø, slaps og vann blir dratt inn i bilen på daglig basis og kan føre til sur lukt, mugg og dugg. I denne filmen og artikkelen viser vi deg hvordan du fjerner og forebygger dugg og andre ulemper vinteren tar med seg inn i bilen din.

 

 

Her er tre enkle steg på hvordan du fjerner og forebygger mot dugg:

 

Steg 1 - Ta ut matten og tørk skikkelig

Det første vi gjør er å ta ut gummimatten til vi sitter igjen med snø og møkk. Nå må vi tørke området skikkelig. Til dette bruker vi Kärcher WD3 Støvsuger med bredt munnstykke. Sug opp vannet, skittet og snøen skikkelig - helt til det ikke er noe som ligger igjen.

Nå er det bare lett fuktig og vi skal tørke over en siste gang. Vi bruker noen arbeidskluter fra Turtle til å tørke den siste fuktigheten så godt det lar seg gjøre.

 

Steg 2 - Legg avfukter under setene

Nå som det er relativt tørt så er neste steg å legge PINGI avfukter i bilen. 

Når vi tar med oss fuktighet inn i bilen igjen så vil den fordampe, fordi vi har på varme. PINGI avfukter vil deretter trekke opp majoriteten av fuktigheten og forhindre dugg. Legg en under førerstolen og en under passasjerstolen.

 

Når PINGI merket blir rosa, er de våte/fulle - og har gjort sin nytte. PINGI avfukter kan brukes om igjen, ved å varmes opp i mikrobølgeovnen på lav varme (les instruksjonene).

 

Steg 3 - Fjern fettlaget fra ruten

Det er tørt, avfukter er lagt under førersetet og passasjersetet og nå er det tid for siste steg - nemlig å fjerne fettlaget fra ruten. En møkkete frontrute trekker til seg mer fuktighet, is og dugg enn en ren frontrute!

 

Til dette steget trenger vi Turisimo Crystal Clear Sponge, Turisimo Clear Vision Glass Cleaner og Turisimo Crystal Clear Towel. Vi setter oss i passasjersetet for å komme bedre til, ettersom rattet tar mye plass. Vi  sprayer deretter rikelig med glassrens på padden og vasker hele ruten. Til slutt så tørker vi ruten grundig med Turisimo Crystal Clear Towel.

 

Bonustips!

Bruk air condition om vinteren, den hjelper til å holde bilen tørr innvendig. Regelmessig bytte av kupefilter hjelper også mot fuktighet.

 

Oppsummering

Sånn! Nå har du fjernet vond lukt, dugg og fuktighet i bilen med hjelp av tre enkle steg:

  • Ta ut matten og tørk skikkelig
  • Legg avfuktere under setene
  • Fjern fettlaget fra ruten

 

Produktene vi brukte i denne artikkelen: