3 gode tips til bedre sikt i høst- og vintermørket!

Den kalde årstiden kan by på langt flere utfordringer enn kulde og snø. Sikt kan være en utfordring når snø, slaps, saltrester og annet legger seg som en hinne på frontruta. Dersom du i tillegg har en bil hvor frontlyktene begynner å bli matte, og tro meg - det skjer på alle biler med årenes løp i det klimaet vi lever i, ja da har du en skikkelig utfordring på norske, våte vinterveier.
 
Jeg skal nå gi deg 3 gode råd på hvordan du enkelt gjør både sikt og kjøreopplevelse vesentlig bedre.

 

1. Bli kvitt saltfilmen på ruta

Du har helt sikkert opplevd det mange ganger. Nesten uansett hvor mye spylervæske du bruker, så blir du ikke kvitt den filmen som blir liggende igjen. Det resulterer i nedsatt sikt og nærmest umulig å se klart når du får møtende lys. Det er nærmest så du vil gni søvnen ut av øynene, men det hjelper lite når problemet ligger på frotruta.

 

Løsningen er enklere enn mange kan se for seg. Kun én eneste kork med Salty oppi spylervæska løser problemet. Salty er en saltfjerner som "avmagnitiserer" saltet, slik at det ikke klarer å klamre seg til ruta. Dermed klarer kraften fra spylervæska å fjerne absolutt alt, også denne irriterende filmen. Og du får krystallklare ruter - hele tiden!

 

Jeg må advare deg; Så snart du har prøvd Salty en gang, er du hekta. Du klarer ikke en vinter uten!

 

Sjekk også denne filmen hvor jeg bruker Salty på E18 hjem fra Oslo:

 

2. Legg en "usynlig vindusvisker" på ruta

Ved å legge en glasscoating som Turtle Wax VUE på frontruta vil du gjøre glasset ekstra glatt. Vi kan nærmest sammenligne det med en teflonstekepanne. Ingenting fester seg! Når du kjører i en hastighet på 70 km/t og oppover vil du oppleve at du har krystallklar sikt - uten å bruke vindusviskerne, når regnet strier ned, eller når det er slaps og søle på veien. En glasscoating er lett å legge, men for å få det beste resultatet bør du følge disse trinnene:

 


3. Gjør lyktene blanke på 3 minutter

Dersom lyktene er blitt matte eller gulnet gjennom årenes løp, reduserer det sikten betraktelig. Ikke bare ser du dårligere og oppdager farene senere, men du er også mindre synlig for dine medtrafikanter. En farlig situasjon som må rettes opp i.

 

Det trenger ikke være en omfattende eller dyr jobb å få dette fikset. Dette gjør du selv på få minutter. Armor All har en meget god løsning, som alle klarer - uansett erfaring.

 

Les også om denne elektriske is-skrapa