Slik kommer du i gang med maskinpolering!

Har du gått og grublet litt over å ta steget opp til maskinpolering, men ikke helt vet hva, hvordan eller om du tør? For å ta det siste først: Du tør. Med dagens poleringsmaskiner og dagens moderne biler er dette noe alle kan få til å bli svært bra. For ordens skyld; moderne bil er bil som ikke er veteranbil.

 

 

 

2 viktige hensyn

Det er spesielt 2 ting du absolutt bør tenke på når du skal starte med å maskinpolere for første gang.

 

  1. Kjøp en oscillerende/DA poleringsmaskin.
    Dvs. en poleringsmaskin som går fra side til side (utkast) i tillegg til å spinne rundt. Rotasjonen bør være fri. Dvs. det er oscilleringen som gjør at puten spinner. Da går puten i et tilfeldig mønster og faren for å gjøre feil er minimal. Du klarer igrunnen ikke å oppnå noe annet enn blank lakk.
  2. Kjøp komplett startpakke satt sammen av eksperter
    Det kan virke som et hav av poleringsmaskiner der ute og man kan raskt gå seg vill. Utvalget av forskjellige type maskiner er egentlig bare for viderekommende. Dersom du er helt ny innen polering, bør du gå for en startpakke. Lommeboka bestemmer hvor dyrt du vil gå, men gå for en komplett startpakke. da vet du at du har alt du trenger for å komme i gang og riktig kombinasjon av puter og polish

 

Dyrt er ikke alltid best

Det er ikke alltid slik at jo dyrere pakken er, desto bedre er den. Ofte ser vi at det er samme eller tilsvarende polish og puter i startpakkene. Det er til syvende og sist det som berører lakken som gjør jobben. Det som oftest skiller dyrere maskiner fra billige er støy og vibrasjon.

 

Dersom du har ambisjoner om å polere for nabo, fetter og kanskje tjene noen kroner på å polere for andre, skal du gå for en dyrere pakke. Dersom du bare skal polere din og kanskje samboerens bil 1-2 ganger i året, klarer du deg fint med en billigere.

 

Det du skal passe på uansett om du går for dyr eller billig, er at den har et utkast på mellom 8-12 mm. Dersom du går under 8 mm vil det være så liten effekt at du vanskelig kan oppnå ønsket resultat. Går du over 12 mm vil korrigeringsevnen være så sterk at du bør ha noe mer erfaring for å ikke gjøre feil. Er du helt fersk, anbefaler vi oftest 8 mm. 

Verdiøkning allerede ved første forsøk 

En poleringsmaskin tar deg ikke bare raskere til målet, den gjør også jobben svært mye bedre enn hva du klarer kun for hånd. Etter en lang vinter er det ikke uvanlig at en bil er full av småriper. Enten som en følge av at du rett og slett bare må vaske i vaskehall iløpet av vinetren, eller osm følge av snø på skitten bil. Når denne snøen så enten blir kostet av eller tyngdekraften bringer den ned selv, vil skitten inn mot lakken fungere omtrent som et sandpapir.

 

Ved hjelp av en startpakke i maskinpolering har du det du trenger for å raskt og enkelt fjerne disse ripene og dermed øke verdien for bilen tilsvarende mer enn hva en slik maskinpakke koster.

 

 

                                      

Startpakker som alle kan bruke 

Dette er de startpakker vi oftest anbefaler. De passer alle! Gjennom flere års erfaring vet vi at dette er en maskiner av meget god kvalitet. Dette er alle maskinr du kan ha og kose deg med i flere år. De har et utkast på mellom 8 og 12 mm, og har med riktige produkter og puter for å få de aller fleste biler til å skinne bedre enn når de var nye.