Grundig og effektiv vask UTEN skumkanon

Årsaken til at vi ønsker å vaske med skum, er fordi vi får såpen til å henge på vertikale flater. På den måten er det såpen som løser opp skittet på bilen. Når vi bruker skum så renner ikke såpen så lett ned, men vi bruker samme prinsippet når vi skal vaske UTEN bruk av skum. Følg disse enkle stegene:

 

 

1. Legg på avfetting

Start med å legge på avfetting. Hvis bilen er våt og skikkelig skitten så legger vi ofte på en micro avfetting. Denne løser opp asfaltrester og skitt veldig bra og effektivt, også på våte biler.

En microavfetting fra Turtle inneholder noe som kalles for emulgator. Dette vil si at den jobber sammen med vann. Vanlig petro avfetting gjør ikke det, og blir som olje på vann. Ved bruk av petro avfetting får vi ikke blandet det med vann, og det vil dermed bli liggende på utsiden av vannet - og ikke virke inn på skitten.

2. Pumpekanne

Etter avfetting går vi over bilen med pumpekanne som vi pumper med luft. Vi blander også power clean i pumpekannen. Power Clean fra Sonax er en sterk alkalisk såpe. Ved å blande ut Power Clean så er det fortsatt en sterk såpe, men vi skrur ned aggressiviteten litt, og legger den utenpå avfettingen. Vi legger et tynt lag på bilen, slik at det nesten begynner å renne, men henger på bilen. Vi lar dette virke på bilen i 4-5 minutter.

Pass på at du legger Power Clean i hjulbuen, på felgene og på dekksiden. Alkalisk såpe løser også opp skitt som innbakt i dekksiden. Prøv å unngå å få avfetting på dekksidene - dette fører ofte til brune dekksider, som ikke er noe fint.

3. Skyll av bilen

Etter såpen og avfettingen har fått virke på bilen, så skal vi nå skylle av med høytrykkspyler. Vi spyler nedenfra og opp, det er to årsaker til dette:

 

1. Vi får bedre effekt av såpen. Hvis vi spyler ovenfra og ned vil vannet skylle bort såpen nederst. Ved å spyle nedenfra og opp får vi utnyttet kraften av høytrykkspyleren og såpen - sammen.

 

2. Det er mye lettere å se hvor du har vært. På denne måten unngår vi helligdager.

 

Vask ett og ett panel, nedenfra og opp og systematisk rundt hele bilen. På de horisontale flatene på bilen, vasker vi lengst fra oss mot oss, slik at det blir samme effekt som de horisontale flatene.

4. Skyll av bilen igjen

Nå har vi skylt av bilen systematisk nedenfra og opp og fått vekk den verste skitten. Det vil ligge såperester igjen på bilen, det er helt naturlig. For å få bort dette skyller vi av bilen igjen med høytrykkspyler - denne gangen ovenfra og ned. Skyll godt og lenge for å få bort alle såperester før du setter i gang med berøringsvask.

5. Berøringsvask

Alle såperester er nå borte, og vi har hentet en bøtte med lunket vann. Vi har også en ullvaskehanske fra Turisimo og bøttesåpen Turisimo Super Slick Soap. Hell en liten slant ned i vannet. Turisimo Super Slick Soap er en såpe helt uten glansforsterkning og voks. Vi liker å bruke en ren og enkel såpe til slutt. Ta høytrykkspyleren ned i bøtten for og skum opp vannet.

Når vi nå skal vaske med vaskehansken, skal vi vaske ovenfra og ned. Vi vasker ned til nederst på dørpanelet, vi fullfører alt under der til slutt. Grunnen til det er at det gjerne er mest skitt der og det ønsker vi ikke å dra over bilen. Pass på å bruke mye vann og skyll vaskehansken ofte. Du skal ikke bruke krefter, men bare løsne den “statiske” hinnen. Vask rundt hele bilen.

 

Deretter skal vi berøringsvaske helt nederst rundt bilen, der det er ekstra skittent. Når du er rundt hele bilen skal du skylle av for siste gang. Skyll av godt og lenge, ovenfra og ned. Det er viktig at du bruker tid og får bort alle såperester.

 

Gjør vasken mye enklere! Skaff deg en 360 dyse fra Kärcher for å ha kontroll på hvilket mønster du vasker i, og få vasket taket med høytrykkspyler mye lettere.

6. Sprayvoks og tørking

Nå er bilen ren og pen! Og vi skal spraye på voks og tørke. Vi bruker Hybrid Solutions Ceramic Wet Wax til å sprayvokse og Gloss Factory Magic Towel til å tørke. Husk å riv av lappen på tørkehåndklet før bruk. Spray på litt og tørk av over hele bilen.

Wet Waxen hjelper deg å tørke slik at vi får vannperlene lettere av, og du får frem den glansen i bilen. Ikke legg sprayvoks på frontruta for sikkehetens skyld.

Følg denne prosessen og du har en blank og ren bil, uten bruk av skumkanon.