Full innvendig rens av ekstremt skitten bil

Er bilen din mer skitten innvendig enn utvendig? Da er dette artikkelen for deg. I denne artikkelen går Sander over hvordan du tar en full innvendig rens av ekstremt skitten bil.

 

 

 

Dette skal vi gjøre

  • Fjerne søppel

  • Rens av matter

  • Støvsuging
  • Dyprensing av tekstil
  • Vask av interiør

1. Fjerne søppel

Det første vi starter med er å fjerne  alt av søppel inne i bilen, ingen hokus pokus dette. Fjern søppel som ligger på gulvet, i dører, midtkonsoll, koppholdere og andre rom som blir brukt som søppelkasse. Et lurt tips er å samle alle løse ting i en boks og se over etter vasken - slik at du ikke kaster noe som ikke skal kastes.

 

2. Rens av matter

Etter vi har fått alt som er løst ut av bilen, skal vi nå ta ut alle mattene. Ta ut alle mattene og gjør de klar til rengjøring. Legg mattene på bakken og bland Gloss Factory All Purpose Cleaner i en Mesto Pumpekanne. Dynk mattene godt og benytt deretter en drillbørste fra Chemical Guys. Bruk drillbørsten på mattene, i forskjellige vinkler for å få løsnet opp skittet sammen med vannet og såpen. Etter du har brukt drillbørsten godt, så spyler du av med en høytrykkspyler. Repeter prosessen en gang til: Pumpekanne med såpe, drillbørste og spyl av med høytrykkspyler.

 

Det hender du ikke får vekk alt i mønstrene på mattene, men da kan du bruke en enkel flattrekker til å skrape vekk skittet der det er vanskelig å komme til med drillbørsten. Helt til slutt spyler du baksiden av mattene, i tilfelle det ligger noe støv og skitt på baksiden av mattene.  Før du fortsetter til neste steg, henger du mattene til tørk.

 

3. Støvsuging

Nå har vi fjernet søppel og renset matter. Det er ofte veldig mye støv under mattene i bilen, så det er viktig å støvsuge skikkelig før man setter tilbake mattene. Støvsug grundig helt til du ser alt støvet blir dratt opp i støvsugeren. Det er svært praktisk å ha flere munnstykker til støvsugeren i denne prosessen, da det er mange kriker og kroker som skal nås. Støvsug grundig på gulvet, i seter og alle andre kriker og kroker inne i bilen.

4. Dyprensing av tekstil

Vi går nå videre til dyprensing av tekstil. Igjen så bruker vi en pumpekanne, som vi blander ut med Chemical Guys Citrus Fabric Clean. Dette er en høykonsentrert tekstil shampo med bakteriedrepende egenskaper, som fungerer veldig bra til dette steget. Etter vi har dynket det godt, så bruker vi drillbørsten igjen. Dersom skummet som kommer er mørkegrått, så er dette et tegn på at det er mye skitt i tekstilen.

 

Etter vi er ferdig med drillbørsten går vi over med en dyprenser fra Kärcher, for å få ut all møkka av tekstilen. Vi bruker Gloss Factory Foam Killer i vannet i maskinen, for å unngå overskumming i dyprenser.

 

Dersom det var veldig møkkete, kan det være lurt å kjøre to runder. Bruk samme prosess på seter og all annen tekstil.

 

Ta ut bøtten fra dyprenseren og se hvor mye skitt du har fått ut av bilen.

5. Vask av interiør

Nå har vi tømt søppel, renset matter, støvsugd og dyprenset tekstilen. Neste steg er vask av selve interiøret. Vi starter med dørene. På plastikk delen av døren bruker vi Turisimo Interior Cleaner, sammen med en detailing brush. Vi bruker også en Kärcher SC1 dampvasker, denne spurter ut varm damp som gjør at skitt og smuss løsner mye enklere. Når vi har jobbet oss rundt døren, tørker vi til over med en mikrofiberklut. Til slutt kan du spraye på litt Owatrol Polytrol dersom plasten er litt falmet i fargen, tørk av.

 

På dørlister, midtkonsoll og annet plast interiør, benytter vi samme fremgangsmåte: først interior cleaner, detailer brush, dampvasker, tørke av og spraye på Owatrol Polytrol og tørke av.

 

Er det noe som sitter ekstra godt? Bruk en plastskrape for å få det bort. Vi liker å bruke Rupes Claw Pad Tool.

 

Når vi skal vaske dashbordet sprayer vi Interior Cleaner på børsten i stedet for på knapper og andre små detaljer i bilen. Dette er for at det ikke skal komme inn i knapper og renne nedover i steder det er vanskelig å komme til - og at man ikke får tørket det godt nok av. Ellers er det samme prosess her: interior cleaner, detailer brush, dampvasker og tørke av med mikrofiberklut. NB! Husk også å ta under rattet - her blir det ofte veldig møkkete.