Filmarkiv som viser deg bilpleie fra A-Å

Bilen er for mange av oss vår største investering etter hus/hjem. Ved å bruke litt tid på bilen jevnlig, vil salgsverdi den dagen du skal bytte inn være vesentlig høyere, enn om du bare lar den forfalle. Tidsbruken trenger ikke være stor, men med en liten grad av kunnskap, vil bilvedlikeholdet ikke bare gå som en lek, du vil også klare å gjøre det grundigere på kortere tid.
 
Dette er noen av våre beste tips for bedre bilvedlikehold. Vil du se alle våre filmer og være oppdatert på nye filmer hver uke, klikk deg inn her og abonnér på vår YouTube kanal.

 

Slik vasker du bil

Vask bilen ofte og bruk mindre tid på bilvask. Det høres kanskje rart ut, men der er noe i det. Her gir vi deg gode råd til hvordan du vasker riktig med høytrykkspyler, hvordan du utnytter skumvask eller hvordan du vasker på "gamlemåten" med bøtte, svamp og hageslangen!

 

Klikk her for å se filmene.

Slik vasker du bilen riktig med høytrykk


Slik polerer du bil

Det å polere bilen et par ganger i året er kanskje den beste investeringen av tid du kan gi bilen din. Ikke bare får du en blankere bil, som er enklere å holde ren, men du vil også bevare fleksibilitet og styrke i lakken, slik at den ikke så lett blir skadet. Med dagens teknologi er dessuten maskinpolering enklere enn mange tror, og slett ikke "farlig" slik det var i "gamle dager".

 

Klikk her for å se filmene.

 


Rene dekk og glinsende felger

Ved å beholde dekksidene sorte (ikke grå/brune) vil du heve bilens totale inntrykk betraktelig. Og når felgene dessuten holder seg glinsende, vil de ikke bare være lettere å holde rene, men hele bilen fremstår mye mer delikat.

 

Klikk her for å se filmene.


Gjennomgang fra A til Å

Det å polere opp en svært slitt bil, består av mange steg. Her tar vi ingen snarveier eller dropper noe. Vi tar deg gjennom hele prosessen fra start til slutt.  Kanskje dette kan gi deg inspirasjon til en ny hobby? Eller hjelpe deg gjennom et pågående prosjekt.

 

Klikk her for å se filmene.


Vask av interiøret i bilen

Inne i bilen er det mange flater som skal og bør vedlikeholdes jevnlig. Det kan dreie seg om alt fra dashboard og dørpanel til AC-anlegg, vindu, speil og tekstiloverflater. Matter må vedlikeholdes, pedaler og kanskje søl fra ungene. Utfordringene kan være mange, og vi gir deg noen av våre beste tips.

 

Klikk her for å se filmene.


Pleie av skinninteriør

Skinn har vært en del av interiøret i bil siden bilene først så dagens lys. Moderne skinn gir et luksuspreg og god comfort. Ved å ta godt vare på skinnet allerede fra det er nytt, vil du ha et slitesterkt interiør som beholder sin kvalitet i lang, lang tid.

 

Klikk her for å se filmene.


Dette bør du tenke på ved Motorvask

Vask av motorrom i bil er svært viktig. Likevel er det svært mange av oss som ikke tør, ikke vil eller tenker at dette ikke er nødvendig. En god rutine er å gjøre dette et par ganger i året, og det er enklere enn du tror!

 

Klikk her for å se filmene.


Coating av bil

De siste årene er coating blitt en mer vanlig form for beskyttelse av lakk på kjøretøy. Dette gir en langvarig beskyttelse, som kan vare i flere år. Dessuten gjør coating vedlikehold og vask mye enklere. Var du klar over at du også kan legge coating på eksosrør, plastdetaljer, felger og mange andre detaljer på bilen?

 

Klikk her for å se filmene.


Bedre sikt

I Norge har vi noen årstider som virkelig setter synet vårt på prøve. Spesielt høst og vinter kan det av og til være vanskelig å få det helt klare overblikket, spesielt om rutene ikke gir optimalt syn i all slags vær, eller om lyskilden ikke gir ønsket lys.

Her har vi satt sammen noen filmer som kan hjelpe deg å gi optimalt utsyn fra bilen - uansett vær.

 

Klikk her for å se filmene.


Desinfisering og dyprensing i bil

Fokus på renhold, desinfisering og generelt renhold i bil er blitt stadig mer fokus. Ikke bare pga. pandemi som har påvirket oss i stor grad, men også fordi moderne biler har i stadig større grad AC-anlegg som kan gi grubunn for bakterier og dårlig lukt dersom det ikke vedlikeholdes. 

Her tar vi frem noen av maskinene på markedet som kan hjelpe oss til å gi et mer klinisk rent interiør og frisk luft i bilen.

 

Klikk her for å se filmene.


Fjern riper i lakken for hånd eller med maskin

Så lenge ripen ikke har gått helt igjennom til grunning, kan den fjernes eller skjules slik at den ikke synes. En god måte å teste om den er ned til grunning eller ikke, er å ta litt vann på fingeren og stryke over ripen. Blir den "borte" når du gjør dette er den IKKE ned til grunningen, og du kan få fjernet eller skjult ripen.

 

Klikk her for å se filmene.


Hus og hage

Vårt hovedfokus er bil, MC og andre kjøretøy, men det er ikke til å skyve under en stol at veldig mye av det vi bruker innen bilpleie og vedlikehold egner seg svært godt til andre bruksområder. her tar vi deg gjennom noen av våre favorittemner utenfor garasjen.

 

Klikk her for å se filmene.