6 tips til bilvask i solsteika

Vi viser deg 6 tips til hvordan du kan vaske bilen, selv om solen er fremme! Ikke alle har mulighet til å vaske i skyggen eller har garasje, men ønsker fortsatt å ha ren bil. PS: Vi anbefaler ikke å bruke kun sorte klær ved vasking i solen.
Her kommer våre beste tips for bilvask i solsteika:
 

1. Sett den ene siden i skyggen

Sett bilen så den ene siden er i skygge, altså sett motsatt side mot solen, dette hjelper stort. Det viktigste her er å holde panelet så kjølig som mulig under vasken.

2. Skyll med kaldt vann før du starter

Skyll siden du skal vaske godt med kaldt vann før du starter, dette kjøler ned overflaten og vil gjøre at ting ikke tørker så fort.

3. Jobb med en del av gangen

Jobb med en del i gangen, ikke alt på engang. Vi anbefaler å vaske 1 felg om gangen og spyl godt etterpå. Da har du full kontroll på kjemien og får ingen overraskelser.

4. Bruk en mild skumsåpe

Bruk en mild skumsåpe, som f.eks Gloss Factory Foam Wash i en Gloss Factory Skumkanon. Vi skumlegger kun siden som står i skyggen, her må du følge med og spyle av så fort du ser at såpen begynner å tørke. Spyl av hele bilen, for å sikre at det ikke ligger såperester på andre deler av bilen.

5. Drikk vann!

Husk å drikke vann for din egen hydrering. Vi anbefaler å ha kaldt vann i bøtten når du står i solen, da det vil hjelpe på nedkjøling av panelene. Det er også herlig å dyppe hendene i en bøtte med kaldt vann, når det er 30c og sol.

6. Bruk et godt tørkehåndkle

Brukt et godt tørkehåndkle, f.eks Turisimo Heavenly Dry Towel, dette for å tørke av vann som kan skape vannmerker. Hvis man ikke gjør dette, kan man risikere å få vannmerker i lakken.