Riktig valg av høytrykkspyler

Det er ikke enkelt å navigere seg i jungelen av høytrykkspylere der ute, og det kan være fristende å gå for det første og beste tilbudet som er nesten den maskinen du vil ha. Det er ikke sikkert det er så lurt. En høytrykkspyler skal du ha i mange år og den skal være en viktig del i å ta vare på verdiene dine. Enten det dreier seg om bilvask, vask av båt, hus eller gårdsplass. En høytrykkspyler er verktøyet du bruker for å ivareta dette.

 

Et godt verktøy er halve jobben!

 

Proff eller forbrukerserie

De fleste leverandører på markedet operer med 2 serier som retter seg til 2 forskjellige produktgrupper. Proff-serien retter seg mot industri hvor maskinen er i bruk daglig og kanskje i flere timer om dagen. Maskinene må være av ekstra god kvalitet. Tåle tøff bruk og må ha mange driftstimer uten å gå varm.

 

Ofte kan dette være litt "overkill" for en vanlig forbruker som bare skal bruke høytrykkspyleren 1-2 ganger i måneden i sommerhalvåret. Derfor har man en forbrukerserie hvor det er brukt litt billigere materiale og hvor driftstiden i sammenhengende timer ikke er det viktigste.


Trykk og vannmengde

I prinsippet skulle man tro det var enkelt å sammenligne høytrykkspylere på tvers av brands. Det er det dessverre ikke. Spesielt i forbruker serien operer mange produsenter med forskjellige tall og de som selger høytrykkspylere har fått oss til å tro at jo sterkere trykk, desto bedre er spyleren. Slik er det ikke. For sterkt trykk kan være skadelig og spesielt i "vår verden" hvor vi ofte snakker om å rengjøre bil, skal vi være klar over at lakkoverflaten ikke tåler ubegrenset med trykk.

 

En god kombinasjon av trykk ut fra dysa og vannmengde (liter i timen) er det som skaper en god høytrykkspyler. Spesielt i forbruker serien blir det ofte oppgitt trykk og vannmengde ut fra maskinen, mens det reelle vanntrykket og vannmengden ut av dysa - etter vannet har gått igjennom slangen og blitt presset ut av en hårnålstynn dyse er noe helt annet.

 

Karcher K7 Premium FC Flex Anti Twist

 

Kärcher er gjennomført kvalitet som du har i mange år. Ikke bare er Kärcher den eneste høytrykkleverandøren i markedet som gir 5-års garanti på sine høytrykkspylere, men de er også i førersetet når det gjelder innovasjon. 

En høytrykkspyler skal ikke være så tung som mulig, men den skal ha riktig vekt. Vekt og kvalitet er slett ikke synonymt. Kärcher bygger sine høytrykkspylere etter strenge krav fra forbrukerne. Ikke bare skal de oppfylle skyhøye Tyske krav, men de skal også være funkjonable. Lett å flytte på eller ta med seg. Det er et verktøy som skal oppfylle mange krav.

Kärcher har derfor utviklet en helt spesiell slange, som er mye lettere enn en stålarmert slange og samtidig mer fleksibel. Flexislangen gjør det rett og slett enklere å jobbe med en høytrykkspyler. Når det også er svivel i enden av slangen, ungår du krøll på slangen. Problemfritt uansett om du vasker bil, hus eller terasse.

Tilbehøret gir uante muligheter

Det er ingen annen leverandør på markedet som er i nærheten av det tilbehøret man får til Kärcher høytrykkspylere. Tilbehør som gjør enhver rengjøringsjobb enklere. Enten det dreier seg om å spyle under bilen, vaske husfasaden, rengjøre takrenne eller spyle taket for mose. Kärcher har utstyr til enhver rengjøringsjobb - som du kobler rett inn på din Kärcher høytrykkspyler.

 

Les også

Slik vasker du riktig med høytrykk