Hvordan fikse kantkjørte felger?

Det er så fort gjort! En stein, en fortauskant eller litt for nærme en midtrabatt. På sekunder er felgen ødelagt for alltid. Eller? 
Neida, med Quixx Wheel Repair Kit kan du faktisk gjøre dette som nytt igjen. Et permanent resultat, hvor kantkjørt felg er en saga blott på få timer. Dette fikser du billig og enkelt selv!

 

 

Kantkjørte felger ødelegger dagen

Du hører lyden av metall som skraper mot fortauskanten og kvier deg for å gå ut. Du vet allerede hva som har skjedd, men håper et øyblikk at det "går over". Det gjør ikke det. Hvertfall ikke uten litt innsats. 

 

Gladnyheten er vel at det å fikse kantkjørte felger kanskje er enkklere enn mange tror. Det eneste du trenger er litt tålmodighet, og et reperasjonskit fra Quixx, som tar deg gjennom hele prosessen. Når du reparerer kantkjørt felg med Quixx, er det ikke bare en midlertidig løsning som blir 80% bra. Neida, dette er permanent reperasjon, som blir 100% bra om du legger litt tid i det. Du vil ikke klare å finne hvor skaden var selv engang. 

 

Felgen er "smykket" på bilen

Nye biler har sjelden stålfelger, men er isteden en del av bilens utsmykking. Aluminiumsfelger i forskjellige designer, eiker og noen fremstår som selve smykket på bilen. Dette gjør oss mer sårbar for småfeil i felgen, som kommer om vi er uheldige mot en fortauskant, stein eller midtrabatt. Kantkjørte felger kan dessuten gjøre at vi får uballanse på hjulet og vi kan oppleve risting i visse hastigheter.

 

Aluminiumsfelger varierer stort i pris, men det er sjelden en billig affære å kjøpe nye. Skal du levere de inn til et profesjonelt verksted å reparere skaden i felgen, vil det også ofte bli kostbart. Ikke fordi det nødvenbdigvis er så komplisert reperasjon, men det kan være tidkrevende og da går "takstameteret". Det er derfor god økonomi og fikse skadet felg selv.

 

Prosessen for å reparere skadet felg er relativt enkel. Kort fortalt legger du alluminiumspasta det skaden er, og pusser det så jevnt med felgen, før du legger lakk der du har lagt aluminium. Pastaen er 2-lomponent og herder til ekte aluminium. Like hardt som den aluminiumen du allerede har i felgen.

 

Slik reparerer du kantkjørt felg selv

 • Start med å vaske felgen grundig. det er svært viktig at felgen er helt ren og tørr før du starer.
 • Maskér opp området hvor skaden er, slik at du kun arbeider på dette området.
 • Puss med fint sandpapir (600 grit) til du har fjernet eventuelle skarpe kanter og rester av felg som stikker ut.
 • Skjær av så mye pasta du tror du har behov for med en skarp kniv. Legg resten tilbake i hylsteret, slik at du kan bruke dette en annen gang.
 • Bak sammen den 2-komponente aluminiumspastaen til det har blandet seg godt. Vær obs på at du nå har startet herdeprosessen og du har ca. 1 time på å legge pastaen. Du vil merke den begynner å bli hardere etter ca. 30 min.
 • Dersom du har dekket på felgen, setter du tynn papp eller papir ned mellom felg og dekk, for å ungå søl på dekk.
 • Fyll aluminiumspasta ned i skaden. Trykk godt ned, slik at du ikke får luftbobler eller områder pastaen ikke er helt ned i skaden.
 • Fjern overfødig pasta med en skarp kniv, slik at du ikke har store topper som må slipes bort når den har herdet.
 • La aluminiumspastaen herde i minimum 2 timer.
 • Puss med grovt sandpapir (100 grit) til du har fått en jevn overflate i takt med felgen.
 • Puss deretter med fint sanpapir (600 grit) til du får en helt glatt overflate.
 • Vask bort pussestøv med vann og mikrofiberklut. Tørk området helt tørt.
 • Legg lakk på området du har behandlet og la dette herde i 24 timer før du tar felgen i bruk.

Gratulerer! Du har nå reparert din kantkjørte felg!